Intervenții chirurgicale laparoscopice

Intervenții chirurgicale laparoscopice

În urmă cu mai bine de 20 ani, chirurgia laparoscopică devenea o metodă chirurgicală inovatoare, minim invazivă, care permitea efectuarea unor operaţii majore, cu incizii minime. 

Faţă de operaţia clasică, realizată printr-o incizie mare, în intervenţiile laparoscopice, instrumentarul chirurgical este introdus prin trei până la cinci tăieturi mici, având ca rezultat mai puţine complicaţii, un timp de vindecare mai rapid, dureri mai puţine şi cicatrici mai mici. 

 

Felul în care ne îngrijim pacienţii este prioritatea noastră majoră. Chirurgia laparoscopică prin incizie unică (SILS) a devenit rapid noua abordare în chirurgia generală. Suntem încântaţi că acum putem oferi pacienţilor noştri o procedură chirurgicală modernă, care continuă să transforme scena chirurgiei minim-invazive. Pacienţii sunt foarte mulțumiţi de rezultat, cicatricea fiind practic foarte puţin vizibilă, iar timpul de vindecare mult mai scurt, pacientul putând pleca acasă în aceeaşi zi.

0725551302

Spitalul Euroclinic
Regina Maria
Calea Floreasca 14, București

stefania.pop@reginamaria.ro


0725551302


Spitalul Euroclinic
Regina Maria
Calea Floreasca 14, București


stefania.pop@reginamaria.ro

Ce este operaţia laparoscopică prin incizie unică prin ombilic?

Simplu spus, este o intervenţie chirurgicală efectuată exclusiv printr-o singură incizie la nivelul ombilicului. Ombilicul este  considerat un “orificiu natural embrionar”, fiind o cicatrice naturală a corpului şi o zonă de acces la nivelul cavităţii peritoneale care se vindică cu usurinţă.  

Prin această incizie sunt introduse în cavitatea abdominală toate instrumentele, inclusiv camera video, necesare chirurgului pentru operaţia laparoscopică. 

Folosim o tehnologie care ne permite să facem o singură incizie prin care inserăm instrumentar diferit simultan, pentru a face o operaţie complexă, care în trecut era efectuată prin incizii şi căi de acces multiple.

Colecistectomia laparoscopică SILS

Beneficii pentru pacienți

Operațiile laparoscopice sunt o soluție optimă inclusiv în cazurile de cancer colo-rectal, având numeroase beneficii pentru pacienți.
Dintre acestea amintim:

 

  • rezecțiile largi de mare acuratețe datorită vizualizării 3D
  • respectarea cât mai mult a integrității corporale
  • riscuri intra-operatorii reduse
  • o recuperare rapidă și disconfort mult redus
  • o opțiune excelentă inclusiv pentru pacienții mai în vârstă 
  • posibilitatea de-a începe rapid tratamentul adjuvant chimio sau radioterapic

Laparoscopia în tratamentul cancerului colorectal

Consultație și colecistectomia laparoscopică SILS

Articole

Tratamentul chirurgical al herniei inghinale

Tratamentul chirurgical al herniei inghinale

Herniile inghinale beneficiază atât în formele incipiente, cât și în unele forme avansate de o operație laparoscopică. Intervențiile clasice cu incizii mari ar trebui să fie strict o raritate pentru formele de hernie necomplicată.

Dr. Cristian Bogdan Barta

Să stăm de vorbă.
Dialogul nostru începe aici.

Dacă doriți să mă contactați la telefon, mă puteți găsi la acest număr: 

0725551302

14 + 5 =