Camera de chimioterapie – port-a-cath

0725551302

Spitalul Euroclinic
Regina Maria
Calea Floreasca 14, București

stefania.pop@reginamaria.ro


0725551302


Spitalul Euroclinic
Regina Maria
Calea Floreasca 14, București


stefania.pop@reginamaria.ro

Camera de chimioterapie (port-a-cath)

Camera de chimioterapie (port-a-cath) este un dispozitiv format dintr-un rezervor (port) de mici dimensiuni confecționat din titan și un tub fin (cateter). Printr-o incizie de 2 cm se va insera sub piele, sub claviculă, portul care comunică direct prin cateter cu o venă centrală mare. 

Aceasta permite accesul echipei medicale la venele dvs. pe toată durata tratamentului oncologic, fie pentru administrarea citostaticelor, fie pentru diverse perfuzii intravenoase, transfuzii de sânge, analize sau tratamente injectabile cu antibiotice.

Montarea camerei

Montarea camerei o efectuez la Spitalul Euroclinic – Regina Maria, în sala de operație, sub anestezie locală sau sedare ușoară. Intervenția chirurgicală de montare a port-a-cath-ului durează mai puțin de o oră și vei putea pleca acasă în aceeași zi. Portul poate fi folosit încă din a doua zi după montare.

Camera implantabilă este situată complet sub piele, astfel încât ceea ce veți observa este doar o mică ridicătură la nivelul toracelui, însă nu vei vedea capătul cateterului în afara corpului. Când se administrează tratamentul, pielea este dezinfectată și se folosește un ac special care este introdus prin piele în acest dispozitiv.

Camera implantabilă pentru chimioterapie

Montarea unei noi camere de chimioterapie

Articole

Camera implantabilă pentru chimioterapie

Camera implantabilă pentru chimioterapie

Camera implantabilă pentru chimioterapie, numită și port-a-cath, vine în ajutorul pacienților diagnosticați cu cancer, făcând experiența tratamentului mult mai ușoară și confortabilă.

Identificarea precoce a cancerului colo-rectal

Identificarea precoce a cancerului colo-rectal

Despre cancerul de colon și rect știm astăzi că acesta nu apare peste noapte ci, în peste 90% din cazuri, prin transformarea unor leziuni precursoare.
De ce avem nevoie de metode de screening? Ele sunt singurele care ne pot ajuta să scădem numărul mare al pacienților cu această tumoră.

Dr. Cristian Bogdan Barta

Să stăm de vorbă.
Dialogul nostru începe aici.

Dacă doriți să mă contactați la telefon, mă puteți găsi la acest număr: 

1 + 11 =