Articole

Camera implantabilă pentru chimioterapie

Camera implantabilă pentru chimioterapie, numită și port-a-cath, vine în ajutorul pacienților diagnosticați cu cancer, făcând experiența tratamentului mult mai ușoară și confortabilă.

În timpul tratamentului pentru cancer, echipa medicală care vă îngrijește va trebui să aibă acces la venele dvs., fie pentru tratamentul cu citostatice, fie pentru diverse perfuzii intravenoase, transfuzii de sânge, tratamente injectabile sau recoltări de sânge pentru analize.

Camera implantabilă este formată dintr-un rezervor (port) de mici dimensiuni confecționat din titan și un tub fin, (cateter). Printr-o incizie de 2 cm se va insera sub piele, sub claviculă, portul care comunică direct prin cateter cu o venă centrală mare.

Camera implantabilă este situată complet sub piele, astfel încât veți observa doar o mică ridicătură la nivelul toracelui, însă nu veți vedea capatul cateterului în afara corpului.

Montarea camerei o efectuez la Spitalul Euroclinic – Regina Maria, în sala de operație, sub anestezie locală sau sedare ușoară. Procedura durează sub o oră și vă veți putea externa în aceeași zi. Portul poate fi folosit încă din a doua zi după montare.