Articole

Este recomandată utilizarea brâului pentru hernia inghinală?

Unii pacienți mă întreabă dacă brâul pentru hernie inghinală poate reprezenta o soluție pe termen lung, evitându-se astfel intervenția chirurgicală.

Utilizarea unui brâu presupune ca hernia să fie complet redusă, iar montarea lui să se efectueze, ideal, în poziția culcat, pentru a se putea menține hernia în cavitatea abdominală. Majoritatea purtătorilor de brâu își montează acest brâu în picioare cu hernia neredusă, blocând-o în afara peretelui și grăbind complicarea acesteia prin încarcerare sau strangulare.

Brâul poate crea un sentiment de confort prin faptul ca “ține” hernia fixă de corp, dar tocmai pentru că sunt utilizate de cele mai multe ori greșit se recomandă doar acelor pacienți cărora intervenția le-ar putea face mai mult rău decât bine.

Altfel spus, ar putea avea complicații foarte mari, inclusiv risc de deces. Din păcate tocmai acestor pacienți, de obicei foarte în vârstă, este dificil să le explici cum se montează corect brâul.

Prin urmare, uitați de subiectul brâu dacă sunteți o persoană cu speranță de viață mare și vă propuneți să fiți activ/ă, să faceți sport; intervenția chirurgicală reprezintă soluția firească în cazul dumneavoastră.

Dacă nu doriți să vă operați, asigurați-vă că știți să montați corect acest brâu; decât utilizarea greșită, prefer să nu se poarte nimic.